.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 2 od 3]

26Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Pon Sep 05, 2011 11:50 am

♦Black♦Betty♦

♦Black♦Betty♦
ali dobro, dok pročitaš ovo, izaćiće i ostatak... xD
pa nzn kakav je prevod...
a kod ovih što ja imam na compu neke nazive gradova i sl. uopšte nisu preveli...

http://www.artworldforum.net

27Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Uto Sep 06, 2011 7:42 am

Bianka Clegane

Bianka Clegane
♦️Black♦️Betty♦️ ::Ja nisam... došla sam do treće... a kako ih nemam ovako, moram preko kompa..
a problem mi je što sam prvu čitala kao audio na engleskom (inače Roj ima nevjerovatan glas *_________*, obožavam tog lika), drugu na srpskom, a treću sam počela na hrvatskom... tako da mi se sve brka... xD
ali čim popravim mp3 skinuću sebi SOS, FFC i DWD kao audi i slušati tako... xD

Bianka Clegane ::
Pročitala sam prve četiri knjige. I ja ne volim da čitam knjige preko monitora. Nije isto... Pronašla sam na netu audio knjigu "A dance with dragons", koju čita odličan engleski glumac Roj Dotric. Ako te zanima, mogu da ti pošaljem na pm gde sam našla linkove.
jao, možeš li i meni poslati? pls...

inače, da vas obavjestim, izašao je prevod na hrvatski, još valjda u avgustu...

Poslala sam ti poruku :)

28Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Uto Sep 06, 2011 8:47 pm

♦Black♦Betty♦

♦Black♦Betty♦
evo i ovdje: hvala mnoogo... n__n

http://www.artworldforum.net

29Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sre Sep 07, 2011 8:15 am

Bianka Clegane

Bianka Clegane
♦Black♦Betty♦ ::evo i ovdje: hvala mnoogo... n__n

Još jednom, nema na čemu i drugi put ;)

30Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Čet Sep 08, 2011 4:25 am

Witcher

Witcher
Prve cetiri knjige sam procitao pre 2,5 godine. Treba sad da krenem da citam 1 deo plesa (procureo je na net hrvatski prevod).

31Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Pet Sep 09, 2011 9:44 am

DžejmiLanister

DžejmiLanister
Ma evo ja pročitao prvi tom na hrvatskom prevodu i dosta mi je konfuzno sa onim imenima i svim. Lakše je na engleskom.

32Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Pet Sep 09, 2011 12:49 pm

Lord M.

Lord M.
sve, sada citam prvi dio Plesa na hrvatskom

33Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sub Sep 10, 2011 2:07 am

boggy

boggy
Završavam Gozbu, pa prelazim na Ples na engleskom jer nema svrhe čekati na ove naše iz Lagune sa prevodom

34Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sub Sep 10, 2011 2:17 am

Lord M.

Lord M.
^a što ne uzmeš na hrvatskom ebook da čitaš? Drugi dio će procuriti do kraja oktobra.

35Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sub Sep 10, 2011 2:19 am

boggy

boggy
Lakše mi na engleskom, ne znam kakvi su Hrvati bili sa prevodima mesta, a i kontam da će mi trebati rečnik za neke uobičajene nazive stvari koje različito izgovaramo. :)

36Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sub Sep 10, 2011 2:28 am

Lord M.

Lord M.
ma ne. Prevodi jesu drugačiji ali su prepoznatljivi. Imena su naravno u originalnom eng obliku. A sto se tice obicnih rijeci tu ces imati najmanje problema. Mislim da ti je bolje da chekiras sam pa posle odluči.

37Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sub Sep 10, 2011 8:35 am

boggy

boggy
Prvo ja da završim sa Gozbom, pa ću već polako da se pripremim za ples.

38Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Pon Sep 12, 2011 4:57 am

džoni bi

džoni bi
pročitala prve četiri knjige.ne pada mi na pamet da čitam na hrvatskom.samo bi mi sjebalo sve.njihovi prevodi su uglavnom Unlike .tako da se ja držim svete lagune.:)

39Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Pon Sep 12, 2011 10:44 am

DžejmiLanister

DžejmiLanister
Sveta laguna izdaje je*ene knjige svakih godinu dana. A i hrvatski prevod je dobar, lako ćeš shvatiti, jedino su imena na engleskom (Cersei,Jaime,Daenerys)

40Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sre Sep 14, 2011 4:25 am

džoni bi

džoni bi
neka.ja ionako imam popust kod njih.a hrvatski prevod jednostavno ne mogu i džaba.i pokušavala sam ja čitati svašta na tzv. hrvatskom,ali užas.jednostavno mi je sranje i kraj priče.

41Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sre Sep 14, 2011 5:01 am

Witcher

Witcher
Citao sam sedmog potera na hrvatskom i to je bio uzas, valjda sam naviko na srpski prevod.

42Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sre Sep 14, 2011 6:05 am

Bianka Clegane

Bianka Clegane
Meni se jako sviđa hrana u ASOIF, nadam se da će je više spominjati u narednim sezonama. Ovde je link, koje vam je omiljeno jelo:

http://innatthecrossroads.com/2011/09/14/playing-favorites/

Glasala sam za sister's stew. Moraću da probam nešto da napravim! Od ovoliko hrane, krenula mi je voda na usta, he, he.

43Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Uto Sep 20, 2011 8:05 am

Bianka Clegane

Bianka Clegane
Pročitala sam skoro nečiji komentar na Laguninom sajtu, da su knjige odlične, ali da se onome ko je pisao komentar ne sviđa što u knjigama ne postoji glavni lik, već ima više jakih likova koji imaju svoje priče. Da li to i vama smeta? Ne znam, meni ne. Uopšte nemam utisak da nedostaje glavni junak. Čak mi se čini da i postoji glavni junak, samo što to nije u klasičnom smislu heroj/heroina, nego sama priča. Ili je to možda Vesteros?...

44Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Uto Sep 20, 2011 8:14 am

džoni bi

džoni bi
meni se baš i dopada zato što nema nekog 'glavnog' lika.volim da sagledam stvari iz različitih uglova.dopada mi se što likove bolje poznajem,jedino naravno nemam nikakvu želju da upoznam Teonovu familiju osim Vranookog i Aše.

45Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Čet Sep 22, 2011 6:42 am

Bianka Clegane

Bianka Clegane
džoni bi ::meni se baš i dopada zato što nema nekog 'glavnog' lika.volim da sagledam stvari iz različitih uglova.dopada mi se što likove bolje poznajem,jedino naravno nemam nikakvu želju da upoznam Teonovu familiju osim Vranookog i Aše.

I meni se to sviđa, sagledavanje stvari iz različitih uglova. Tako priča postaje mnogo kompleksnija, i sve deluje - realno. Kao i u životu, ništa nije jednostavno :)

46Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Čet Sep 22, 2011 7:14 am

Noldor

Noldor
Fak jea,moja kolekcija :P
Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Dsc01695wi

https://www.youtube.com/user/SnafuWarrior

47Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Čet Sep 22, 2011 7:41 am

boggy

boggy
Takođe, baš to što knjiga nema glavnog junaka već više manjih mene fascinira i podstiče me da veoma brzo čitam knjige zato što jedva čekam glave određenih junaka, mada su realno sve odlične!
Noldor- sutra upotpunjujem kolekciju i petim delom, ima neki popust u knjižarama Delfi. :)

48Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sub Sep 24, 2011 3:52 am

Bianka Clegane

Bianka Clegane
Noldor ::Fak jea,moja kolekcija :P

Like Tako izgleda i moja kolekcija, samo što je horizontalna :)

49Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Sub Sep 24, 2011 3:53 am

Bianka Clegane

Bianka Clegane
boggy ::Takođe, baš to što knjiga nema glavnog junaka već više manjih mene fascinira i podstiče me da veoma brzo čitam knjige zato što jedva čekam glave određenih junaka, mada su realno sve odlične!
Noldor- sutra upotpunjujem kolekciju i petim delom, ima neki popust u knjižarama Delfi. :)

Javi, please, koliki je popust, nisam uspela ništa da pronađem na njihovom sajtu.

50Da li ste pročitali sve knjige? - Page 2 Empty Re: Da li ste pročitali sve knjige? Pon Sep 26, 2011 3:45 am

Bathory

Bathory
Noldor ::Fak jea,moja kolekcija :P

Nice, samo što moje knjige imaju buđav papir... -.-

Sponsored content

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 2 od 3]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Similar topics

-

» Najtužnija scena iz knjige

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu